Verkooplijst per 4 april 2017

Attentie voor aspirant kopers:
  • Alle paarden dienen een paardenpaspoort te bezitten, bij paarden geboren voor 01-01-1994, is het nog mogelijk dat het oude “gele”stamboekpapier er nog bij is. Na 01-01-2004 zijn deze gele papieren niet geldig meer. Met ingang van 01-07-2000 dienen alle paarden, ras of geen ras een paardenpaspoort te bezitten, dit is een E.U. bepaling. Het paard moet niet alleen een paspoort maar ook een chip moet hebben. Duplicaat van een paardenpaspoort is door het ministerie vastgesteld op max. € 175,- dus vraag bij aankoop altijd naar het paardenpaspoort.
  • Het is belangrijk te vragen naar een DNA-test voor fjordenpaarden welke geboren zijn na 01-01-1994. Dit is een oranje/rood certificaat, na 01-01-2004 is dit een certificaat dat in het paspoort geplakt kan worden.
  • Een aankoopkeuring is aan te bevelen en mocht u in interesse hebben in een koopovereenkomst; over beide zaken kunt op het stamboekkantoor inlichtingen inwinnen.
  • Het plaatsen van een paard op deze pagina kost € 15,-per paard bij vooruitbetaling.
  • Mocht u een paard kopen controleer voor de koop het chipnummer met daarbij behorende paardenpaspoort. De chip kan door de dierenarts worden afgelezen.
  • Maak bij de koop een verkoopovereenkomst op, bij het overschrijven van uw nieuwe paard vragen wij namelijk om een kopie van de verkoopovereenkomst of rekening.
Bent u opzoek naar een paard dan kunnen wij gratis een advertentie voor u plaasten, voor meer info post@fjordstudbook
 

Wanted:
Mare or gelding, a peaceful fjord horse with a friendly appearance, age 2 or 3 years old, unbroken, but halterproof, must be in good health. Provide reasonable bid. This horse is wanted for fjord enthusiasts in England, Richard Moore and Jayne Bowen respond via

Te Koop gevraagd:
Merrie of ruin, een rustig fjordenpaard met een vriendelijke uitstraling, leeftijd 2 of 3 jaar oud, onbeleerd maar wel halstermak, in goede gezondheid. Bied redelijke bod. Dit paard wordt gezocht voor fjordenliefhebbers in Engeland, Richard Moore and Jayne Bowen reageren via  


Gezocht: Fjordenpaard voor mensen met een beperking zowel geestelijk als lichamelijk. Een merrie of een ruin, leeftijd een jaar of 8. Moet super braaf en betrouwbaar zijn.


Gezocht: Ik ben op zoek naar een mooi Noors tuig, gareeltuig en bellensjaal. Weet u waar ik dit kopen kan? Mvgr. Marielle Taat

Gezocht: Een merrie of ruin, goed verkeersmak, moet voor de huifkar de straat op. Leeftijd niet  
belangerijk!!
Ik werk momenteel een ontwerp uit voor de vorm van de 'huifkar'. Deze zal heel fantasievol zijn en w.s. 
het meest lijken op een Jan Plezier. Dat is ook de werktitel van het project: "Jan Plezier').
We laten op een oud onderstel een opbouw maken voor 14 kinderen en 2 volwassenen.
Later (vanaf september 2017) zullen e, voor schoolgroepen, een tweede wagen laten maken zodat
tegelijkertijd in twee wagens een schoolgroep van 30 kinderen mee kan.
(we zullen dan t.z.t. ook een tweede paard nodig hebben).
email: t.a.v. Bart Corduwener Artistiek leider *De Speelwildernis* Openluchttheater voor kinderen
www.speelwildernis.n <http://www.speelwildernis.nl www.facebook.com/speelwildernisflevoland m 06 2458 1998


Gezocht: 3 fjordenpaarden, merrie/ of ruinen, betrouwbaar, verkeersmak, betuigd. Te gebruiken voor de huifkar, huifbed met gehandicapten. Leeftijd tussen 7 – 15 jaar.
Informatie G. Geerlof, Hoenderloo: tel: 055-3781182

Gezocht: voor een brave fjord die geschikt is voor het rijden met gehandicapten. Bij vereniging Lis Hartel te Doorn heben we er nu 3 maar die raken op en we willen ze t.z.t. vervangen. Wie hept ons??? gr Corrie
 

Te koop gezocht: Een geschik fjordenpaard voor het aangespannen rijden. De voorkeur gaat uit naar een merrie, vanaf 10 jaar. Liefst een ouderwets type fjordenpaard, welke super betrouwbaar en goed verkeersmak moet zijn. De fjord moet goed aangespannen zijn in enkel span, liefst ook dubbel-span, maar niet noodzakelijk. Het is voor een heer op leeftijd welk graag met zijn antieke koetsen wil rijden. Heeft u een paard welke mogelijk aan deze eisen voldoet neem dan contact op met Hr. Mijland uit Limmen 06-47663641.

Gezocht: Brave, oudere, makke fjordenmerrie/ruin. Moet goed betuigd zijn en verkeersmak. Het paard is voor Hr. Leverink te Hengelo (O). Mocht u een geschikt paard weten graag doorgeven aan het stamboekkantoor