Even kennismaken... het bestuur van Afdeling Oost

Voorzitter: Lonneke van Pommeren Lonneke is in maart 2015 toegetreden tot het bestuur. En vanaf dit jaar heeft ze het voorzitterschap overgenomen. Lonneke is 23 jaar en komt uit Maasbommel. Ik ben opgegroeid tussen de fjorden, mijn ouders hebben altijd al fjorden gehad. Momenteel heb ik 2 eigen fjorden, Zarah (v. Olshen Junior) en haar dochter Lizzah (v. Stendis Beu). Ook rijd ik nog op Uller (v. Hayo) van mijn ouders. Ik rijd met Zarah en Uller fanatiek dressuur onder het zadel en breng ze uit op KNHS en fjordsport wedstrijden. Met beide ben ik M dressuur. Naast bestuurslid ben ik ook jurylid fjordsport, en commissie lid fjordsport.
Mochten er vragen zijn over fjordsport stel ze gerust.
 
 


Secretaris - Monique Versteegh

Sinds 2014 zit Monique in het bestuur van Gewest Oost. Monique woont in Tiel. Voor sommigen wellicht een onbekende naam of gezicht. Mijn Fjordenliefde heb ik meegekregen van mijn opa en vader. Bij mijn geboorte kreeg ik van mijn opa mijn eerste fjord Nanda. Hij gebruikte samen met mijn vader de Fjorden voor hun werk als groenteboer en zij gingen met paard en wagen bij de mensen langs de deur. In 1988 kreeg ik van mijn vader haar opvolger, het veulen Ikara. Zij is inmiddels de stammoeder van mijn Fjordenstapel. Ik heb bij haar 16 veulens gefokt, 8 hengsten en 8 merries, waarvan er nog 7 merries in mijn bezit zijn. Samen met mijn vader gebruik ik de Fjorden voor de mensport in allerlei aanspanningen zoals enkel-, dubbel-en meerspan. Verder probeer ik elk jaar een veulen te fokken bij een van mijn merries en bezoeken we jaarlijks ook meerdere premiekeuringen in het land.


Algemeen Bestuurslid - Arjan van Noord

Arjan is al 20 jaar lid van het Fjordenstamboek en sinds 2014 lid van het bestuur van Gewest Oost en woont in Hellouw. In 1996 hebben we onze eerste Fjord, de inmiddels 20 jarige Olinda gekocht en vanaf dat moment fan geworden van dit ras. Van de 23 fjordenveulens die bij ons geboren zijn en Olinda er 12 heeft voortgebracht, zijn er nog 7 in ons bezit. Hoewel de paarden regelmatig onder het zadel worden gereden ligt ons hart bij de mensport. Samen met mijn vrouw als vaste groom rijden we nu klasse 3 in de samengestelde mensport. Ook het hobbymatig bewerken van het land met de paarden is iets waar we veel plezier aan beleven.

 

 


Algemeen bestuurslid: Jolanda Sciarone
Jolanda is dit jaar toegetreden tot het bestuur. Vanaf mijn twaalfde wilde ik al een fjord. Helaas allerlei soorten, maten en kleuren gereden,
maar nooit een fjord. Daar kwam verandering in 2010, toen kreeg ik de tip vanuit de vereniging vrienden van het fjordenpaard dat Ucy te koop  was. Nu had ik een jaar daarvoor een show van hun gezien en daar liep een pracht fjord voorop. Veel foto’s van gemaakt en zelfs als achtergrondfoto op de computer gezet. Wat was het een verrassing dat Ucy dat kop paard van het showteam bleek te zijn. Toeval bestaat niet! Helaas rijd ik haar nu zelf niet meer op wedstrijden, maar ze wordt wel uitgebracht in de M2 dressuur en L springen, met als doel om het sportpredicaat dressuur en springen te behalen bij de fjordsport en de KNHS. Mijn motivatie om in 2016 in het bestuur van de afdeling Oost te gaan zitten, is het promoten van de fjordsport.

Dit waren onze bestuursleden. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben voor ons bestuur, dan kunt u contact met ons opnemen via   of via onze facebookpagina Fjordenpaarden Afdeling Oost.
Bestuur Afdeling Fjordenpaarden Afdeling